Massage - een heerlijke ontspanning als je zwanger bent

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is voor een vrouw een ingrijpende periode in haar leven. Door de veranderende hormoonhuishouding kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan. In sommige landen, zoals India en Japan, is masseren een van de essentiële vaardigheden van vroedvrouwen. Moeder en kind worden door middel van massage voorbereid op de bevalling en de periode daarna.

Massage kan ook helpen de ergste pijn te verlichten tijdens de bevalling. Tijdens de massage komt er endorfine vrij, wat kalmerend en pijnbestrijdend werkt en een ontspannen gevoel geeft. Regelmatige massages helpen de energieën in balans te brengen en gezondheidsproblemen te voorkomen. Massages stimuleren en reguleren het lichaam. Ze verbeteren de circulatie van bloed en lymfe, zodat zuurstof, voedingsstoffen en afvalproducten sneller en effectiever door het lichaam van of door de placenta worden vervoerd. Door spanning en opgekropte emoties los te laten ontspant en verzacht het lichaam zich, wat zelfs kan leiden tot verlaging van de bloeddruk.

Een massage versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Door regelmatig gemasseerd te worden leer je om op je lichaam te vertrouwen en je open te stellen voor de natuurlijke processen die het tijdens de bevalling van je overnemen. Zo leer je ook hoe je je baby en jezelf door massage kunt kalmeren en ontspannen.

Het tarief voor zwangerschapsmassage bedraagt € 24,50 per half uur.