Zwangerschapsmassage Zaandam

Zwangerschapsmassage Zaandam

Tijdens je zwangerschap verandert jouw lichaam in een hoog tempo en ook de hormoonhuishouding verandert. Hierdoor kun je last krijgen van lichamelijke klachten en ongemakken. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verminderen. De zachte massage is speciaal gericht op jouw zwangere lichaam. Dankzij de massage worden zowel moeder als kind op de bevalling en de periode daarna voorbereid.

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Een speciale zwangerschapsmassage versterkt het zelfherstellende vermogen van jouw lichaam. Door regelmatig gemasseerd te worden leer je om op jouw lichaam te vertrouwen. Hierdoor kun je je tijdens de bevalling openstellen voor de natuurlijke processen, waardoor je de bevalling rustiger ervaart. Door massage leer je om jezelf en jouw baby te kalmeren en ontspannen. Je lichaam kan anders reageren op prikkels tijdens de zwangerschap dan dat je gewend bent. Ik pas de zwangerschapsmassage aan op jouw wensen. Door je eigen ervaringen aan te geven kun je blijven ontspannen tijdens de massage. Je staat echt in contact met je lichaam tijdens de zwangerschapsmassage.

Zwangerschapsmassage Zaandam

Verlichting van pijnklachten

Je zwangerschap zorgt voor een behoorlijke belasting van de spieren. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van krampen, rugpijn en schouderpijn. Een zwangerschapsmassage verlicht pijnklachten doordat het je spieren weer soepel maakt. Ook komt er endorfine vrij tijdens de massage. Dit werkt kalmerend en pijnbestrijdend en zorgt ervoor dat je je helemaal ontspannen voelt na de massage. Regelmatige massages helpen bij het in balans brengen van de energiestromen in je lichaam. Daarnaast verbetert de circulatie van bloed en lymfe. Hierdoor kunnen zuurstof en voedingsstoffen sneller en effectiever door jouw lichaam bewegen en door de placenta worden vervoerd. Afvoerstoffen worden daarnaast sneller en effectiever afgevoerd. Het lichaam verzacht zich wanneer door massage spanning en opgekropte emoties losgelaten worden.

Shantala babymassage Zaandam

Ook na je zwangerschap heeft het voordelen om je regelmatig te laten masseren. Een massage doet niet alleen u goed, maar ook jouw pasgeboren kindje. Meld je bijvoorbeeld aan voor de babymassage cursus waarbij je leert om een Shantala babymassage te geven. Door jouw kleintje regelmatig te masseren met behulp van deze Indiase techniek leer je je kindje beter kennen en kun je beter inspelen op de behoeftes van de baby.

Menu