Shantala babymassage Zaandam

Shantala babymassage Zaandam

De Shantala babymassage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor baby’s en kinderen. De naam is afkomstig van de Indiase moeder die haar kinderen vanaf de geboorte op deze manier masseerde. De workshop Shantala babymassage is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om zijn of haar (klein)kindje te masseren, van moeders en vaders tot opa’s en oma’s. Zowel voor jezelf als voor het kindje werkt het zeer ontspannend om een Shantala babymassage te geven.

Babymassage voor emotionele en lichamelijke ontwikkeling

De Shantala babymassage zorgt voor een goede lichamelijke en mentale ontwikkeling van jouw kindje. Dankzij de babymassage cursus raak je vertrouwd met masseren en krijg je een diepe connectie met je baby. Je ziet namelijk de vreugde en het genieten van jouw baby en je leert meer op je intuïtie te vertrouwen. Het is namelijk erg afhankelijk van jouw kindje wat fijn aanvoelt. Sommige baby’s vinden het heerlijk om een rugmassage te ontvangen terwijl andere kindjes genieten van een buikmassage. Ook de druk die als prettig wordt ervaren is erg persoonlijk. Je leert dus al masserend hoe je kindje het liefst aangeraakt wordt. Het is alsof je met je handen luistert naar de behoeften van je baby. Dit zorgt er ook voor dat je in het dagelijks leven beter kan inspelen op de behoeftes van de baby.

Shantala babymassage Zaandam

Zelfverzekerd over de opvoeding

Het volgen van een babymassage cursus gaat verder dan alleen het lichamelijke contact tussen jezelf en jouw kindje. Je leert namelijk dat je als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kunt geven aan je baby. Op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt kun je terugvallen op deze ervaring, waardoor je je minder machteloos voelt. Ook voor vaders valt het sterk aan te raden om een babymassage cursus te volgen. Op deze manier kunnen ze een bijzondere band met hun kindje opbouwen.

Makkelijk te leren

De Shantala babymassage is eenvoudig om te leren. De liefdevolle ontspanningsmassage leert je om vanuit je gevoel te masseren, met een respectvolle benadering naar je kindje toe. Zowel voor ouder/verzorger als voor het kind is het een prettige en fijne manier van contact maken en het geven van de volle aandacht.
Ik ben aangesloten bij de Vakgroep Shantalamassage Docenten en kan je op duidelijke en prettige wijze uitleggen hoe je deze massagetechniek kunt toepassen. Ook tijdens je zwangerschap kun je bij mij terecht voor een ontspannende zwangerschapsmassage in Zaandam. Deze massage verbetert je bloedcirculatie, verlicht pijnklachten en versterkt het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Menu