Tijdens de cursus is ook aandacht voor het 'emmeren'

Cursusinhoud

In deze cursus leer je, naast de gemakkelijk aan te leren ritmische shantala babymassage, om aandachtig met je kindje bezig te zijn. Je leert kijken naar de lichaamstaal (oogjes en handjes vertellen). Je leert over het huil- en slaapgedrag, de ontwikkeling van het kind en wat je kunt doen bij darmkrampjes en baby's die zich overstrekken. Tevens is er gelegenheid om je eigen ervaringen te delen met de andere cursisten.

Ook leer je een eenvoudige voetreflexzone-massage toepassen, zodat je bij bepaalde klachten, zoals darmkrampjes, obstipatie, diarree en verkoudheid, zelf je baby kunt helpen.

Tijdens de cursus is er ook aandacht voor het 'emmeren'. In een emmer ervaart de baby de beslotenheid die het herinnert aan de baarmoeder. Het kindje heeft bovendien een beter overzicht van de directe omgeving dan in een gewoon badje. Het hoofdje ligt mooi in de middenlijn waardoor de baby kan rondkijken.  

 

De cursus babymassage duurt 5 weken à ongeveer 1,5 uur per les en wordt gegeven aan baby's vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden.


De kosten voor de totale cursus bedragen € 74,50.